Lianne van der Landen

coördinerend leidster

Ik ben Lianne van der Landen, moeder van 3 kinderen, en werk sinds september 2016 op peuterspeelzaal de Poppenkast!

Hiervoor heb ik mijn opleiding MDGO-AW (agogisch werk) afgerond en ben toen gaan werken in de gehandicapte zorg.

Daarna wilde ik meer en ben toen in deeltijd mijn HBO-SPH (sociaalpedagogische hulpverlening) gaan doen, deze heb ik met succes afgerond.

In Woerden hebben we toen een huis opgestart voor jongeren met een verstandelijke beperking. Daarna wilde ik, en mijn gezin, meer regelmaat. En ben ik, nadat ik eerst op de groep heb gewerkt, vestigingsmanager geworden op een kinderdagverblijf.

Toen kwam dit op mijn pad! De peuterspeelzaal zocht een coördinerend leidster en op die functie ben ik gaan solliciteren. Wat een leuke baan is dit. Ik werk nu de ochtenden op de speelzaal met de kinderen. Daarnaast heb ik veel contact met de ouders, het bestuur, scholen, de gemeente, het consultatiebureau en andere disciplines. Een heel veelzijdige baan, maar voorop staat het werken met de peuters! Het is zo leuk om te zien hoe ze binnen komen op 2 ½ jarige leeftijd en ze doorgroeien naar (bijna) kleuters van 4 jaar. En dan hebben we ineens de overdracht naar de basisschool. Ze zijn er dan echt klaar voor.

Dit doe ik samen met een leuk team leidsters, waarmee ik graag samen werk!

Jeannette Snel

leidster

Ik ben Jeannette Snel, moeder van 3 kinderen, en werk sinds januari 2017 op peuterspeelzaal de Poppenkast.

Nadat ik mijn opleiding MDGO-AW (agogisch werk) had afgerond wilde ik graag op een kinderdagverblijf gaan werken. Het lukte toen niet gelijk om daar een baan in te vinden en kwam toen als oppas terecht in een gezin in de omgeving.

Na twee jaar wilde ik graag iets anders en ben toen een opleiding voor bloembindster gaan doen. Ik heb toen enkele jaren in een bloemenwinkel gewerkt. Toch bleef het werken op een kinderdagverblijf iets wat ik graag wilde. Het lukte me een baan te krijgen op een kinderdagverblijf in Breukelen. Daar heb ik 7 jaar met plezier gewerkt.

Toen mijn tweede kindje geboren werd, heb ik ervoor gekozen, voltijd moeder te zijn en ben toen gestopt met werken. Alle 3 mijn kinderen hebben met veel plezier de peuterspeelzaal de Poppenkast bezocht. En zelf heb ik 6 jaar zitting genomen in het bestuur van de speelzaal. Toen ik hoorde dat één van de leidsters ging stoppen heb ik gesolliciteerd en ben blij dat ik ben aangenomen. Ik werk nu 2 jaar met veel plezier op de speelzaal en hoop dit voorlopig nog een lange tijd te kunnen doen.

Toen ik hoorde dat één van de leidsters ging stoppen heb ik gesolliciteerd en ben blij dat ik ben aangenomen. Ik werk nu 2 jaar met veel plezier op de speelzaal en hoop dit voorlopig nog een lange tijd te kunnen doen.

Andrea Kuhn

leidster

Mijn naam is Andrea Kühn en ik werk sinds december 2000 als peuterleidster bij Peuterspeelzaal de Poppenkast.

In 1989 heb ik in Essen (Duitsland) mijn opleiding als juf (staatlich geprüfte und anerkannte Erzieherin) afgerond..

Sinds december 1998 woon ik in Kamerik. In mijn eerste jaar hier heb ik bij C1000 Romijn gewerkt waar ik onder andere de Nederlandse taal geleerd heb. In 2000 kon ik deze goed genoeg om bij de Poppenkast aangenomen te worden en weer mijn favoriete werk te doen.

Na 16 jaar met een vast team en veel cursussen ben ik inmiddels voorlees coördinator bij de Poppenkast. Twee jaar geleden stopten mijn oude collega’s met werken bij de Poppenkast en kwamen Lianne en Jeannette in het team. Nieuwe leidsters, nieuwe ideeën. Ook met mijn nieuwe collega’s werk ik met veel plezier in mijn droombaan.